Thursday, 26 April 2012

SPECIAL EDUCATION CREW SJK(C)

KREW K16 SEMASA SEM 1 DALAM PPISMP
KREW PENDIDIKAN KHAS ATAUPUN ISTIMEWA...KAMILAH AHLINYA...TAK PERCAYAKAN MUKA MACAM KAMI PENUH DENGAN KASIH SAYANG UNTUK MENDIDIK ANAK-ANAK ISTIMEWA INI...SATU CABARAN UNTUK MENGALAS TANGGUNGJAWAB INI..HAL INI KERANA TIDAK SEMUA ORANG DAPAT MENGASUH ANAK-ANAK ISTIMEWA INI..

KREW K16 SEMASA SEM 2 DALAM AKTIVITI RIADAH REKRIASI DI "LOST WORLD OF TAMBUN"
KATA DR. ANUAR PENSYARAH PEMBIMBING KAMI..GURU PENDIDIKAN KHAS BOLEH MENGAJAR PELAJAR NORMAL..TETAPI GURU YANG MENGAJAR PELAJAR NORMAL SUKAR UNTUK MENGAJAR PENDIDIKAN KHAS..JADI CUBA BAYANGKAN KELEBIHAN DISITU..ORANG SELALU MENGATAKAN SUKAR UNTUK MENDEKATI KANAK-KANAK ISTIMEWA INI...HAL INI SALAH SAMA SEKALI..HAL INI KERANA KITA SUDAH TETAPKAN KANAK-KANAK INI SUKAR DIRAWAT..TETAPI CUBA KITA "SET-UP" FIKIRAN KITA MUDAH UNTUK MEMDIDIK MEREKA..INSYALLAH AKAN DIPERMUDAHKAN..


KREW K16 BERSAMA MENTOR SIR TEH HANG LENG 
KREW PENDIDIKAN KHAS INI DI INSTITUT PENDIDIKAN GURU KAMPUS INI ADA DUA..SATU S.K DAN KAMI S.J.K (C)..KREW S.J.K (C) ADA 10 ORANG GURU PELATIHNYA..SEMUA ADA BAKAT YANG BERBEZA AGAR KREW KAMI MENJADI LEBIH KREATIF...


KREW K16 SEMASA LAWATAN SAMBIL BELAJAR KE SEKOLAH ALMA(CACAT PENGLIHATAN) 

KAMI JUGA TERTARIK DENGAN UCAPAN PENSYARAH PEMBIMBING KAMI ENCIK KAMARUL..GURU PENDIDIKAN KHAS JANGAN BERHARAP UNTUK MENERIMA ANUGERAH GURU CEMERLANG..HAL INI KERANA TIDAK SEMUA MURD-MURID PENDIDIKAN KHAS DAPAN MEMBAWA PRESTASI SEKOLAH KETAHAP YANG LEBIH TINGGI...INI MENJADIKAN AZAM KAMI UNTUK SEMUA ANAK MURID KAMI AKAN MENCIPTA KEJAYAAN MEREKA..

"KAMI BANGGA MENJADI GURU PENDIDIKAN KHAS"

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...