Monday, 14 May 2012

PROGRAM TAUTAN KASIH

PADA 10 MEI 2012...KAMI GURU-GURU PELATIH DARI UNIT PENDIDIKAN KHAS TELAH DIKUNJUNGI OLEH WARGA PENDIDIKAN KHAS DARI SK JENALEK..SEPANJANG PROGRAN TERSEBUT KAMI MENJAGA SERAMAI 23 ORANG PELAJAR MASALAH PEMBELAJARAN DARI PELBAGAI KATEGORI..


SEBELUM INI KAMI TELAH MENDATANGI MURID-MURID MASALAH PENGLIHATAN DAN PENDENGARAN..KINI TIBA PULA UNTUK MENGHADAPI PELAJAR KAMI YANG SEBENAR IAITU KANAK-KANAK BERMASALAH PEMBELAJARAN...KETIBAAN KANAK-KANAK INI KAMI SAMBUT DIHADAPAN PUSTAKA ILMU ATAU PERPUSTAAN IPG KAMPUS IPOH...


SETIBANYA MEREKA DISANA KAMI MEMBAWA MEREKA KE DEWAN SERI CHEMPAKA UNTUK SESI TAKLIMAT MENGENAI MURID-MURID YANG DIBAWA..DAN PROGRAM YANG TELAH KAMI ATURKAN..SEBELUM KEPADA ACARA SUKANNEKA KAMI MENGAJAK MEREKA UNTUK MENYANYI BERSAMA KAMI DENGAN DIIRINGAN KUMPULAN GITAR...


SEMASA DALAM PERJALANAN KE PADANG ADA JUGA KANAK-KANAK HIPERAKTIF YANG MENIMBULKAN MASALAH DENGAN BERLARI-LARI DIJALAN BESAR DAN MEMBAHAYAKAN KESELAMATAN MEREKA..TAPI NASIB BAIK SALAH SEORANG RAKAN YANG DITUGASKAN UNTUK MENJAGA KANAK-KANAK TERSEBUT DAPAT MENGAWAK KEADAAN..SEMASA DIPADANG PELBAGAI ACARA YANG TELAH DISUSUN UNTUK MEREKA AGAR MASA MEREKA DIISI DENGAN SEBAIKNYA..SELEPAS SELESAI SEMUA PERMAINAN KAMI MENARI BERSAMA-SAMA DENGAN IRINGAN LAGU KANAK-KANAK IAITU CHICKEN DANCE..SANGAT SERONOK MELIHAT TELATAH MERAKA DISITU..SELESAI SEMUA ACARA KAMI MENIKMATI SANTAPAN TENGAH HARI BERSAMA-SAMA..

ANAK YANG DIBAWAH JAGAAN SAYA..ADEK SAUFI
SEMASA MAKAN TENGAH HARI SAYA TELAH BERPELUANG MENDEKATI SEORANG MENGHIDAP CALEBRAL PALSY..PENGHIDAP MENYAKIT INI MEMPUNYAI MASALAH TULANG YANG BERPUNCA DARI OTAK MEREKA..

PELAJAR CALEBERAL PALSY..ADEK BADRUL


No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...